Греція отримає фінансову допомогу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Євросоюз і МВФ виділять для Греції 109 млрд євро в якості допомоги. Відповідної угоди було досягнуто на екстреному саміті вчора, 21 липня, у Брюсселі.

Греція отримає ще близько 40 млрд євро протягом найближчих трьох років від банків та інших приватних інвесторів. Однак для остаточного вирішення питання ще має бути узгоджено в парламенті.

Нагадаємо, виділення Афінам кредиту стало можливим після схвалення плану антикризового пакету заходів в економіці країни, який передбачає економію 28 мільярдів євро протягом наступних п'яти років. За планом на 14,09 мільярда євро повинні збільшитися податки, а витрати бюджету - скоротитися на 14,32 мільярда євро.

Як повідомлялося раніше, у минулому році Греція вже отримала від ЄС і МВФ кредит на 110 мільярдів євро, однак його виявилося недостатньо, щоб вивести країну з кризи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі