Проти найбільшого київського бізнесмена порушили справу. З конфіскацією всього майна

Поділитися
© railway-publish.com
Власника корпорації «Столиця» Валентина Ісака оголошено в міжнародний розшук, а менеджерам компанії Валерію Бабичу і Владиславу Цимбалу пред'явлено звинувачення. Прокуратура звинувачує їх у привласненні майна в особливо великих розмірах. За деякими даними справи порушено у зв'язку з конфліктом бізнесмена із власниками ТРЦ Dream Town Олександром Меламудом і Гарі Корогодським.

Заступник прокурора Оболонського району Києва Дмитро Сисоєв повідомив журналістам, що власника корпорації "Столиця" Валентина Ісака оголошено в міжнародний розшук.

"Його шукають Інтерпол і Європол", - сказав Дмитро Сисоєв.

За його словами, кримінальну справу було порушено 30 квітня за ст. 191 ч. 5 КК ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", від 7 до 12 років позбавлення волі). Ісак проходить у справі як організатор злочину, пише «КоммерсантЪ-Украина».

Окрім того, звинувачення за тією ж статтею пред'явлено директору компанії «Трест «Київміськбуд-1» (входить до корпорації «Столиця») Валерію Бабичу, виконавчому директору Владиславу Цимбалу і радниці Ісака Ірині Савченко. Бабич звинувачується також у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 366 ч. 2 КК; санкція - від 2 до 5 років).

Порушення кримінальних справ пов'язане з "великим торгово-розважальним центром на Оболоні", повідомив журналістам заступник прокурора. Мова йде про ТРЦ Dream Town, забудовником якого був "Трест 'Київміськбуд-1'", стверджує джерело видання, близьке до сторін конфлікту.

Раніше між інвестором ТРЦ - компанією "Віта Верітас" Олександра Меламуда і Гарі Корогодського - і забудовником в 2009 році виник конфлікт. За заявою "Віта Верітас", "Київміськбуд-1" не виконала будівельні роботи, хоча отримала за них кошти.

Тим часом забудовник у лютому 2009 року отримав рішення постійно діючого третейського суду при корпорації "Сила закону" у Полтаві, згідно з яким компанія є власником частини ТРЦ.

"Звинувачення було пред'явлено за даним фактом - особи зробили спробу розкрадання майна за допомогою отримання незаконного рішення третейського суду", - повідомив Сисоєв.

Співвласник "Віта Верітас" Гарі Корогодський вчора давати коментарі з приводу кримінальної справи відмовився, але зазначив, що сторони вели господарські суперечки.

"Віта Верітас" вимагала в судах відшкодування 601,36 млн грн - витрат на будівництво ТРЦ, сплати відсотків за кредитами та інших витрат. "Київміськбуд-1" у свою чергу вимагав виплати йому 371 млн грн - боргу за договором та штрафних санкцій.

"20 липня Київський госпсуд виніс рішення на нашу користь про виплату 530 млн грн", - зазначив Гарі Корогодський.

У рейтингу газети «Дело» за 2011 рік бізнес-партнери з корпорації «Столиця» - Ісак, Меламуд і Корогодський - замикали 5-ку найбагатших бізнесменів Києва.

Стан Ісака оцінюється у $113 млн., Корогодського - у $79,8 млн. і Меламуда - у $79,8 млн.

Детальніше про конфлікт колишніх партнерів можна прочитати тут.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі