Поліція Норвегії пред'явила затриманому Брейвіку звинувачення в причетності до вибуху в Осло та стрілянини на острові Утейа

Поділитися
У Норвегії поліція пред'явила звинувачення в причетності до вибуху в Осло та стрілянини на острові Утейа затриманому минулої ночі 32-річному етнічному норвежцю Андресу Берингу Брейвіку. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заступника глави поліції Норвегії Роджера Андреса.

У правоохоронних органах уточнили, що він дотримується праворадикальної ідеології і розділяє погляди християнських фундаменталістів.

Підозрюваний почав давати свідчення. Поліцейським він сказав, що "готовий все пояснити".
За словами знайомого Брейвіка, той долучився до націоналістичних поглядів незадовго до свого 30-річчя, відкидав концепцію мирного співіснування представників різних етносів і культур, а також активно висловлював свою позицію на різних інтернет-форумах.
Деякий час тому Брейвік створив обліковий запис у мікроблозі Twitter, де 17 липня 2011 помістив один-єдиний пост зі словами, що були сказані в XIX столітті англійським філософом Джоном Стюартом Міллзом: "Одна людина з вірою дорівнює силі 100 тис., у яких є тільки інтереси". Аккаунт обвинуваченого в соціальній мережі Facebook був заблокований напередодні ввечері. У списку інтересів, позначених на його особистій сторінці, були бодібілдинг, політичний консерватизм і франкмасонство.
Нагадаємо, увечері 22 липня 2011 р. у столиці Норвегії Осло стався потужний вибух біля будівлі, де знаходиться офіс прем'єр-міністра країни, в результаті якого загинуло 7 людей і більше двох десятків отримали поранення. Практично одночасно чоловік, одягнений у форму норвезької поліції, відкрив вогонь по учасниках молодіжного збору норвежської робочої партії, яке проходило на о. Утейа, розташованому в морі неподалік Осло. Кількість загиблих на острові досягла 84 людей. У воді біля узбережжя о. Утейа триває пошук тіл загиблих.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі