Банкіри: споживче кредитування – менш ризиковане для банків, ніж корпоративне чи іпотека

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Нарощування обсягів корпоративного та іпотечного кредитування несе в собі більші ризики для банківської системи, аніж споживче кредитування.

Таку думку висловили банкіри під час круглого столу «Чому економіці досі бракує кредитів?», який провела ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

Коментуючи позицію Нацбанку про занепокоєння накопиченням кредитних ризиків у банківській системі через зростання споживчого кредитування, старший радник «Альфа-Банку», член ради НБУ Роман Шпек зауважив, що, як показує недавній досвід банківської системи України, саме корпоративне та іпотечне кредитування для банків є найбільш ризиковими.

Глава ж спостережної ради Platinum Bank Юрій Блащук нагадав, що серед банків, які збанкрутіли, не було жодного, який би займався тісно займався споживчим кредитування. З огляду на це, на його думку, можна говорити, що кредитні ризики в роботі з цим сегментом позичальників враховувалися адекватно.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі