Число жертв теракту в Норвегії зросло до 97-ми

Поділитися
© sat-world.net
За останніми даними, в результаті вибуху в Осло і стрілянини в молодіжному таборі загинуло 97 осіб.

За даними МЗС України наші співгромадяни в результаті теракту не постраждали.

Нагадаємо, в Норвегії в результаті стрілянини на острові Утейя та вибух у центрі Осло в п'ятницю загинуло, за останньою інформацією, не менше 91 людини.
За даними норвезької поліції, стрілянину в молодіжному таборі на острові відкрив та сама особа, що організувала кількома годинами раніше вибух у центрі Осло. Мова йде про 32-річного норвежця Берінга Брейвіке, який сповідує ультраправі погляди. За даними поліції, він діяв сам і не пов'язаний з міжнародними терористичними організаціями. Б. Брейвіку вже пред'явлені звинувачення.
Керівництва багатьох країнах також різко засудили напади. Сполучені Штати виступили з заявою, в якій йдеться про «нелюдські акти насильства» в Осло, а голова Європейської Ради Херман ван Ромпей заявив про те, що він «глибоко вражений цими боягузливими актами, яким не може бути ніякого виправдання».
Президент Росії Дмитро Медведєв також висловив співчуття королю і прем'єр-міністру Норвегії у зв'язку з трагедією на острові Утейя і в Осло. «Ми рішуче засуджуємо ці жахливі злочини, яким немає, і не може бути ні пояснень, ні виправдань», - йдеться у співчутті російського президента.
Також Медведєв висловив упевненість, що організатори цих «нещадних і безглуздих злочинів будуть притягнуті до відповідальності і отримають заслужене покарання».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі