Коломойський вирішив, що легше вивести робочих страйкувати, ніж витратити 70 мільйонів

Поділитися
© mining24.ru
У 2010 році власники Запорізького заводу феросплавів відмовилися від будівництва підстанції, яка дозволила б отримувати дешеву електроенергію, вивівши натомість робітників на вулицю. Про це заявив голова комісії регулювання електроенергетики Сергій Тітенко.

На думку Тітенка, у власників заводу було достатньо коштів для будівництва, оскільки орієнтовна вартість підстанції становить 70 млн грн.

"Якщо порівняти цю суму з величиною дивідендів, направлених акціонерами з чистого прибутку за 2010 рік - 94 млн грн, то це питання можна було б вирішити. Але власники заводу вирішили відмовитися від будівництва підстанції і замість цього вивести працівників підприємства на вулиці", - сказав Сергій Тітенко.

Тим часом з 1 серпня ЗЗФ вирішив знизити завантаження потужностей з нинішніх 40% до 15%, повідомив голова правління заводу Павло Кравченко
«Коммерсанту-Украина». У результаті завод, який спеціалізується на виробництві феросилікомарганцю, феросиліцію, феромарганцю і металевого марганцю, випускатиме лише останній.

За словами Кравченка, повної зупинки заводу, як заявлялося раніше, не відбудеться, оскільки для виробництва металевого марганцю завод використовує електроенергію I класу (63,31 коп./кВтг), у той час як для інших виробництв - II класу (83,56 коп./кВтг).

Цього року ЗЗФ було переведено на II клас споживання електроенергії. Нагадаємо, що компанія, яка отримує напругу до 27,5 кВ, належить до I класу, вище 27,5 кВ - до більш дорогого - другого.

К
оли у кризових 2009-2010 роках обсяг споживання електроенергії ЗЗФ впав нижче 150 млн кВтг, підприємству була передана в оренду підстанція "Запоріжжяобленерго" більш ніж на 27,5 кВ. У результаті завод зміг отримувати електроенергію I класу. Але договір оренди не було продовжено на поточний рік, тому автоматично ЗЗФ перейшов на II клас.

Після відмови в оренді підстанції, керівництво вирішило не будувати свою підстанцію, а вивело робочих страйкувати. Пізніше на заводі почалися масові звільнення.

ЗЗФ входить до бізнес-групи "Приват".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі