Патріарх Кирил обмовився і назвав князя Володимира своїм ім'ям

Поділитися
© liveindia.tv
Голова Російської православної церкви Патріарх Кирил обмовився і назвав князя Володимира своїм ім'ям.

Це сталося сьогодні, 27 липня, під час його промови на Володимирській гірці у Києві після молебню, присвяченого пам'яті святого князя Володимира.

«Ми провели молебень, згадуючи хрещення Русі, на тому місці, яке символізує місце хрещення Русі, де піднесено пам'ятник святому рівноапостольному Кирилу», - сказав глава РПЦ. Але потім виправився: «князю Володимиру».

Патріарх Кирило назвав подвигом вчинок князя, що хрестив Русь. «Що може зрівнятися за значенням з цим великим подвигом - хрещення Русі. Яке таке політичне прозріння, настільки властиве багатьом великим політикам, може зрівнятися з цим духовним прозрінням», - зазначив Патріарх. За його словами, Володимир визначив духовність народу, шлях його історичного розвитку на тисячоліття.

Патріарх підкреслив, що сьогодні спадкоємці Святої Русі живуть у різних державах. «Вони виросли самостійно, в межах своїх національних утворень, здійснюючи своє історичне призначення, але сила наша - завжди у Святій Русі, яка живе в наших розумах і серцях. Це духовний генетичний код, який ми вбираємо з молоком матері, це та система духовних цінностей, яка об'єднує нас», - зазначив він.

Під час свого виступу, Патріарх також благословив Україну. «Нехай Господь благословить Україну, благословить миром, суспільною злагодою, дасть сил подолати економічні труднощі, труднощі політичного і соціального характеру», - підкреслив голова РПЦ. При цьому він висловив упевненість, що всі ці труднощі для України «такі, що незабаром минуть».

Окрім того, він побажав голові Української православної церкви Московського патріархату митрополиту Володимиру здоров'я і «так само міцно тримати посох в руках, як ви його сьогодні тримаєте, щоб мирно, благополучно, у соборній однодумності тривав плин життя Української православної церкви».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі