Тимошенко вважає, що майже всі свідки звинувачення підтвердили її невинність

Поділитися
Всі свідки звинувачення, крім колишнього прес-секретаря Юрія Бойка Костянтина Бородіна, підтвердили невинність екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це вона заявила в інтерв'ю журналістам після закінчення сьогоднішнього засідання.

Ю. Тимошенко зазначила, що більшість свідків представляли НАК "Нафтогаз" або "Укртрансгаз".

"Вони підтвердили кілька дуже важливих речей. Останній свідок пан Марчук (Ярослав Марчук, колишній директор "Укртрансгазу") сказав головне, що збитків в 2009 році у "Укртрансгазу" не було. І друге, що він сказав: якби під час тієї газової кризи цілком і повністю забезпечували газом Україну так, як це передбачено технічною документацією, ми не протрималися б навіть добу", - зазначила вона.

Ю. Тимошенко заявила, що це свідчить про те, що ситуація була кризовою, але навіть в цих умовах збитки не нанесені.

"Усі свідки підтвердили, що ціна на газ для України в 2009 році після підписання контрактів була не $ 450, як стверджує прокуратура, а $ 232", - додала екс-прем'єр.

Вона також зазначила, що колишній заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова підтвердила, що підписані нею директиви абсолютно законні.

"Єдиний свідок з семи, який дав явно неправдиві показання і намагався підтверджувати всі звинувачення - це пан Бородін, який підписав довідку про аналіз фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз" за три роки", - додала Ю. Тимошенко.

Вона звернула увагу, що при цьому К. Бородін є філологом за освітою, а також працював прес-секретарем Юрія Бойка, який є одним із засновників "РосУкрЕнерго".

"Що цікаво, він в економічних і фінансових термінах заплутався так, що за годину так і не розплутати. В принципі, він навіть не зміг нічого засвідчити з того, що просила прокуратура", - зазначила Ю. Тимошенко.

При цьому вона підкреслила, що навіть К. Бородін не поставив свій підпис під визначенням "збитки", а поставив підпис під визначенням "надмірні витрати".

Він також заявив, що особисто не проводив ніяких перевірок і один раз був присутній на засіданні комісії, де і підписав надану йому довідку про фінансово-господарський стан НАК.

"Тобто стало очевидним з показань, які давав де-факто співробітник "Росукренерго", що в принципі експертиза, яка, обчислює збитки, сфальсифікована. Це побачили і журналісти в залі, це побачили і прокурори і суд. Потрібно наступного разу ретельніше готувати свідків від Росукренерго", - підсумувала вона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі