У США розробили заходи із запобігання дефолту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Згідно з планом, що передбачає скорочення держвитрат і збільшення стелі держборгу країни, схваленим 31 липня Бараком Обамою та лідерами республіканців і демократів у Конгресі США, Америка має намір урізати військовий бюджет на 350 мільярдів доларів за 10 років.

Під час реалізації двоетапного плану держвитрати будуть урізані на 2,5 трильйона доларів. На першому етапі, який розпочнеться одразу після схвалення Сенатом законопроекту, США уріжуть витрати на трильйон доларів за десять років, пише передає Lenta.ru з посиланням на Agence France-Presse.

Іншу частину скорочень - півтора трильйона доларів - належить схвалити до 23 листопада комітету, який спеціально створюється для цих цілей у Конгресі. На голосування другу частину поправок до бюджету буде винесено 23 грудня. Про те, яких ще областей та програм, окрім оборонної, торкнеться скорочення бюджетів, не повідомляється, проте відомо, що не будуть урізані витрати у соціальній сфері та охороні здоров'я, у тому числі, для людей старшого віку.

Ліміт держборгу США, за даними чиновника, ім'я якого не розголошується, буде підвищено щонайменше на 2,1 трильйона доларів. Чи буде це лише першим етапом підвищення, не уточнюється. Раніше повідомлялося, що схвалений лідерами Конгресу план зможе дозволити США позичити на 3 трильйони доларів більше встановленого на даний момент стелі у 14,29 трильйона доларів.

Нагадаємо, представники Республіканської і Демократичної партій у Конгресі досі не можуть узгодити проект бюджету країни на 2012 рік і провести законопроект про підвищення ліміту держборгу.

У даний час ліміт розміру держборгу США встановлено на рівні 14,3 трильйона доларів. З 1980 року ліміт підвищувався в цілому 39 разів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі