Фірташ з друзями Путіна купує найбільшого експортера добрив в Україну

Поділитися
© wuget.com
Співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ спільно з давніми знайомими прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна - Борисом і Аркадієм Ротенбергом - купує російську компанію "Міндобрива". У п'ятницю бізнесмен отримав дозвіл російської антимонопольної влади на операцію вартістю не менше $1,12 млрд.

«Кіпрська Lagus Management Ltd Lagus купує 100% акцій кіпрської Yaibera Holdings Ltd, що володіє 79,41% голосуючих акцій «Міндобрива» (інші акціонери невідомі). Джерела, знайомі з ходом підготовки угоди, стверджують, що кіпрська компанія - структура співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, який купує «Міндобрива» «разом із партнерами», - пише «КоммерсантЪ-Украина».

Топ-менеджери низки російських хімічних компаній пояснили, що партнерами виступають Борис та Аркадій Ротенберг. Їх представник підтвердив журналістам, що підприємці «ведуть переговори про купівлю низки активів у цьому секторі, у тому числі «Міндобрива».

Підприємці - давні знайомі прем'єра РФ Володимира Путіна. Аркадій Ротенберг заявляв, що займався дзюдо в одній секції з нинішнім головою уряду РФ і дружить з ним досі. Найбільших успіхів бізнесмени досягли у бізнесі, пов'язаному з підрядами «Газпрому», - вони контролюють одного з найбільших постачальників труб для монополії - «Північний європейський трубний проект».

Керівник департаменту з питань агропромислового комплексу і хімічної промисловості "Держзовнішінформу" Дмитро Гордійчук зазначив, що «Міндобрива» - найбільший постачальник NPK-добрив в Україну.

"Окрім того, завод вигідно розташований - на півдні Росії. З одного боку, це великий ринок збуту продукції, з іншого - поруч портові потужності, що дозволяє експортувати добрива", - сказав експерт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі