У Сімферополі застрягли пасажири збанкрутілої російської авіакомпанії

Поділитися
© ZN.UA
У Криму створено оперативний штаб під керівництвом першого заступника Голови Ради Міністрів Криму Павла Бурлакова для вжиття заходів з надання допомоги пасажирам збанкрутілої російської авіакомпанії "Континент", що знаходяться в аеропорту Сімферополя. Про це Курортно-інформаційному центру повідомив перший заступник міністра курортів і туризму АРК Олександр Лієв.

"Наказом № 462 Федерального агентства повітряного транспорту Мінтрансу Росії анульована ліцензія російської авіакомпанії "Континент" з 29 липня", - повідомив він.

За його словами, у цьому зв'язку вчора, рейс о 16.30, який повинен був вилетіти за маршрутом Сімферополь - Самара - Красноярськ, не відбувся. Причому, пасажири про це дізналися прямо перед вильотом. Всього було продано на цей рейс більше 90 квитків. Керівництву ж аеропорту "Сімферополь" відповідне повідомлення надійшло тільки о 21.30 29 липня.

О.Лієв повідомив, що за підтримки уряду Криму і керівництва аеропорту "Сімферополь" були розселені 12 дітей з супроводжуючими в одній з євпаторійських оздоровниць. Пізно ввечері були розселені ще 9 осіб - дві багатодітні сім'ї.

За словами першого заступника міністра курортів і туризму АРК, авіакомпанія "Континент" здійснювала три рейси на тиждень за маршрутом Сімферополь - Москва і один за маршрутом Сімферополь - Самара - Красноярськ. В цілому, квитки авіакомпанії для вильоту з Криму продані до 9 вересня. "Зрозуміло, що це буде створювати певні складнощі для авіасполучення", - зазначив О.Лієв.

У той же час, згідно з наказом Росавіації, всі квитки, продані авіакомпанією "Континент", мають бути перерозподілені серед непроданих квитків у семи авіакомпаній, які здійснюють рейси з Сімферополя. Це - "Аерофлот", "ВІМ-Авіа", "Ют-ейр", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Глобус" і "Сибір". Ці авіаперевізники повинні будуть всі свої вільні місця надати у першу чергу пасажирам "Континенту", що не покращує комфортність решті пасажирів, які планували купити квитки в аеропорту перед вильотом. "У цій ситуації Міністерство курортів і туризму АРК рекомендує бронювати квитки заздалегідь, а не сподіватися їх купити прямо перед польотом", - підкреслив О.Лієв.

У даний час в аеропорту Сімферополя знаходиться більше 40 осіб, які прибули на рейс до Москви, який повинен був вилетіти о 14.30.

Усього на цей рейс продано 86 квитків.

Вже прийнято рішення про розміщення пасажирів у комфортному приміщенні на території аеропорту із зручними кріслами та кондиціонерами.

"Ми сподіваємося, що найближчі пасажири будуть вилітати вже о 16.00 авіакомпанією "Глобус", велика надія на авіакомпанію "Уральські авіалінії", де ще є вільні місця, але їх кількість значно менша необхідної", - підкреслив перший заступник міністра і курортів Криму.

На місці працює консульська група Генконсульства РФ у Сімферополі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі