В «АероСвіті» запевняють, що пілоти не страйкують, а «відмовляються виконувати рейси»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Акція протесту пілотів літаків Boeing авіакомпанії «АероСвіт» не є страйком. Про це УНІАН заявив помічник генерального директора «Аеросвіту» зі зв'язків з громадськістю Сергій Куций.

Він зазначив, що пілоти виходять на роботу, проте «відмовляються виконувати рейси, мотивуючи це морально-психологічним станом, що не дозволяє здійснювати польоти, у зв'язку з тим, що не було виконано низку виплат пілотам».

С.Куций повідомив, що в результаті таких дій пілотів затримується 5% рейсів - як внутрішніх, так і міжнародних. «Є затримки рейсів до Москви, Афін, Дюссельдорфа, Габмурга, Одеси, Сімферополя», - зазначив він.

За словами С.Куцого, зараз затримуються тільки рейси на виліт із «Борисполя», з ініціативною групою пілотів досягнуто домовленості, що рейси на прибуття до «Борисполя» будуть виконуватися.

Він також додав, що основні вимоги пілотів - індексація виплат, початок оплати праці за новим положенням, яке передбачає збільшення виплат на 18%. С.Куций повідомив, що в даний час адміністрація компанії відпрацьовує з ініціативною групою пілотів ситуацію, готуються документи для підписання, ведеться робота з банками для здійснення виплат. Сума необхідних виплат не називається.

Як повідомлялося, через страйк пілотів компанії «АероСвіт» у понеділок, 1 серпня, були скасовані і перенесені близько 5% рейсів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі