Єхануров: Тимошенко залежала від боргів ЄЕСУ перед Міноборони РФ

Поділитися
© jerusalemshots.com
Газові контракти з Росією у 2009 році були підписані під тиском через борги корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Росії. Таку думку висловив під час допиту на засіданні Печерського райсуду екс-міністр оборони України Юрій Єхануров.

«Такі умови можна підписати, коли є залежність», - сказав Ю.Єхануров.

За його словами, свого часу він зустрічався з генералом російської армії Г.Олійником, який був засуджений до трьох років позбавлення волі і який просив, щоб борги компанії ЄЕСУ (Ю.Тимошенко в 1995-1997 роках очолювала корпорацію ЄЕСУ - ред.) взяв на себе уряд України.

«Я знав про таку справу, але я заявив, що це неможливо», - сказав він.

Ю.Єхануров зазначив, що 19 січня 2009 року відбулося засідання уряду, на якому перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов пропонував затвердити директиви на проведення газових переговорів. Зокрема, за його словами, обговорювалася ціна у розмірі 450 дол. за тисячу кубометрів газу.

«Я зрозумів, що українська сторона нічого не виграє, а здає свої позиції», - сказав він.

Ю.Єхануров повідомив, що під час засідання Кабміну висловив свою позицію, а пізніше взагалі пішов з цього засідання.

За словами екс-міністра оборони, пізніше йому стало відомо, що О.Турчинов взагалі не ставив директиви на голосування, оскільки багато членів Кабміну висловлювалися проти підписання угод на передбачених у директивах умовах.

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва сьогодні викликав на допит для дання свідчень у кримінальній справі проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко як свідків ще двох колишніх урядових чиновників: Юрія Єханурова, який обіймав посаду міністра оборони, і колишнього міністра закордонних справ Володимира Огризка , а також колишнього міністра транспорту Йосипа Вінського.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі