Поліція Осло створила окремий підрозділ для розслідування атак Брейвіка

Поділитися
© dneprpost.info

За словами прокурора Пааль-Фредріка Хьорта Крабі, необхідність в окремій структурі виникла в зв'язку з тим, що розслідування теракту занадто об'ємне і вимагає значних ресурсів. Точна структура підрозділу, який займеться справою А. Брейвіка, поки не визначена.

Також П. Хьорт Крабі зазначив, що поліція вирішила зібрати всі електронні пристрої, які знаходилися на острові Утой у момент нападу А. Брейвіка, у тому числі мобільні телефони, фотоапарати, планшети iPad і ноутбуки.

Норвезькому виданню NRK.no прокурор заявив, що пристрої будуть потрібні слідству для того, щоб встановити маршрут пересування А. Брейвіка по острову.

Яким чином поліція планує це зробити, П. Хьорт Крабі не уточнив, пояснивши, що слідство не хоче розкривати подібні деталі.

Як повідомлялося, в результаті подвійного теракту загинуло 77 осіб, 69 з них перебували на Утой, де був організований молодіжний табір керівної в Норвегії Робочої партії.

А. Брейвік був затриманий через годину після нападу на острові, в даний час він знаходиться під арештом. Свій вчинок злочинець назвав "жахливим, але необхідним" і назвав його боротьбою з марксизмом і ісламізацією європейського суспільства.

Адвокат А. Брейвіка наполягає на неосудності свого клієнта. Офіційних результатів про його психічний стан поки не отримано.

За даними видання Aftenposten, психіатрична експертиза почнеться в перший-другий тиждень серпня, а її результати стануть відомі до 1 листопада.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі