Азарова влаштовують ціни на цукор та пшеницю

Поділитися
© tetis-pro.ru
На думку прем'єр-міністра України Миколи Азарова, ціна пшениці нового врожаю 1600 грн/тонна покриває витрати аграріїв і є оптимальною. Окрім того глава уряду вважає за необхідне не допустити падіння цін на цукор.

"Зараз склалася ситуація на ринку зерна: ціна (1600 грн/тонна) - приблизно оптимальна, вона покриває витрати фермерів" - заявив М.Азаров у вівторок, 2 серпня, під час робочої поїздки до Вінницької області, де він відвідав компанію ТОВ "Агро -Еталон".

Голова уряду не уточнив про пшеницю якого класу йдеться, хоча традиційно базовою ціною вважається ціна пшениці 3-го класу.

Відповідаючи на питання прем'єр також заявив, що вважає за необхідне не допустити падіння цін на цукор. "Не треба, щоб ціна на цукор падала. Нам треба її тримати приблизно на такому рівні, який сформувався. Така ціна влаштовує і покупців, і виробників", - сказав М.Азаров.

Як повідомлялося, аграрії критикують владу за прийняття закону про введення мит на експорт зерна: пшениці - 9%, але не менше 17 євро за тонну, кукурудзи - 12%, але не менше 20 євро за тонну, ячменю - 14%, але не менше 23 євро за тонну. За їхніми словами, це призвело до падіння цін на ринку, які не покривають собівартості вирощування цих культур.

На ринку цукру кілька експертів прогнозують можливе зниження цін у зв'язку з очікуваним надлишком цього продукту на ринку: за прогнозами Мінагрополітики виробництво цукру становитиме 2,2 млн тонн при обсязі споживання близько 1,9-2 млн тонн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі