Сьогодні почнеться суд над Мубараком

Поділитися
У Каїрі в середу почнеться суд над колишнім президентом Єгипту Хосні Мубараком, який залишив свою посаду у результаті масових акцій протесту в лютому цього року.

Йому пред'явлено звинувачення в корупції і розстрілі мирних демонстрацій - за другою статтею, відповідно до єгипетського законодавства, як можливе покарання передбачається смертна кара.

Окрім екс-президента, перед судом постануть два його сини, Алаа і Гамаль, а також колишній міністр внутрішніх справ країни Хабіб Адлі і ще шість високопоставлених чиновників його адміністрації.

Для підтримки порядку у Каїрі на час суду до столиці додатково введено 3000 військовослужбовців.

Як повідомлялося, у центрі Каїра 8 липня пройшла демонстрація з вимогою прискорити процес проведення реформ. В акції брали участь декілька мільйонів осіб.

Учасники акції протесту також наполягали на якнайшвидшому проведенні суду над чиновниками, які займали провідні пости при президенті країни Хосні Мубараку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі