Вищий адмінсуд вирішив, що Януковичу свої передвиборчі обіцянки можна не виконувати

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вищий адміністративний суд України не вбачає провини голови держави у невиконанні передвиборних обіцянок, які Віктор Янукович давав напередодні президентських виборів.

Як зазначено в постанові ВАСУ, якою було відмовлено визнати протиправною бездіяльність президента, передвиборна програма кандидата на пост президента України - це засіб агітації, яка не є законодавчим актом.

А оскільки Вищий адмінсуд «може визнати дії чи бездіяльність відповідного суб'єкта владних повноважень протиправними тільки якщо ним допущено порушення положень Конституції або законів України», судді прийшли до висновку, що підстав для визнання протиправною бездіяльність президента немає. На цій підставі 21 липня в задоволенні позову судом відмовлено.

Автор позову Дмитро Ільченко звернувся до суду у червні, звинувативши президента в тому, що всупереч обіцянкам досі не введено податкові канікули для малого бізнесу терміном на п'ять років, не відбулося зниження ПДВ до 17% і не здійснено перехід на контрактну службу в армії.

Нагадаємо, до 1 січня 2011 року всі ці пункти мало бути виконано у відповідності з програмою кандидата у президенти Віктора Януковича «України для людей» під час виборів 2010 року).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі