Міністри фінансів G7 домовилися про координацію зусиль зі стабілізації фінансових ринків

Поділитися
Голови мінфінів і емісійних банків «великої сімки» домовилися координувати зусилля зі стабілізації фінансових ринків. ЄЦБ продовжить купівлю єврооблігацій. Однак все це поки не заспокоїло світові біржі.

У зв'язку з різким зниженням курсів акцій на біржах по всьому світу сім провідних індустріальних держав мають намір при необхідності здійснювати координовані інтервенції на фінансових ринках, щоб забезпечити стабільність і зростання економіки. Такої домовленості досягли міністри фінансів і керівники емісійних банків країн "великої сімки» під час телефонної конференції, що пройшла у ніч на понеділок, 8 серпня.

Учасники наради домовилися дбати про збереження ліквідності ринків, запобігання екстремальним коливанням обмінних курсів валют, заявив журналістам міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода. З цією метою країни «великої сімки» мають намір у найближчі тижні підтримувати тісні контакти між собою.

ЄЦБ буде скуповувати держоблігації країн єврозони

Тим часом Центральний європейський банк оголосив про намір продовжити
купівлю держоблігацій держав зони євро, що зазнають фінансоих труднощів. Відповідна програма «буде активно втілюватися в життя», повідомив журналістам у ніч на понеділок після відеоконференції, проведеної Радою керуючих ЄЦБ, її голова Жан-Клод Тріше.

При цьому країн, держоблігації яких передбачається скуповувати на вторинному ринку, названо не було. У той же час у заяві ЄЦБ особливо підкреслюються зусилля Італії та Іспанії щодо консолідації їх держбюджетів.

Падіння біржових курсів продовжилося

Незважаючи на вжиті «великою сімкою» і Європейським центробанком зусилля із заспокоєння фінансових ринків, провідні біржі почали новий торговельний тиждень з чергового падіння котирувань. Зокрема, індекс Nikkei у Токіо після відкриття знизився на 2,2%, на стільки ж опустився й індекс на південнокорейській біржі у Сеулі. А на біржі у Сянгані втрати склали майже 4%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі