Експерти встановили причину вибуху на "Суходольській-Східній"

Поділитися
© Юлія Абаплова
Експертна комісія встановила причиною вибуху на шахті "Суходольська-Східна", що стався 29 липня в 1:57 в Суходольську, вибух метаноповітряної суміші. Про це йдеться в повідомленні Профспілки працівників вугільної промисловості.

Комісія встановила, що вибух метаноповітряної суміші в тупиковій частині західного флангового вентиляційного ходка № 23 пласта 1-3-1 викликав наступні вибухи пилоповітряної суміші.

"Утворення метаноповітряної суміші вибухонебезпечної концентрації сталося внаслідок накопичення метану, що виділився з відбитої вуглепородної маси, газодинамічного явища під час здійснення струсного висадження, а також зниження витрати повітря в призабійній частині внаслідок ушкодження гнучкого вентиляційного трубопроводу вентилятора місцевого провітрювання ВМ-6", - говориться в повідомленні з посиланням на висновок комісії.

Причиною запалення метаноповітряної суміші стало електричне іскріння на контактах контактора магнітного пускача ПВІ-125Б під напругою з відкритою кришкою апаратного відділення, що перебував у тупиковій частині і подавав напругу на насосну установку 1У-20, призначену для відкачки води з призабійної частини виробки.

Причиною запалення пилоповітряної суміші стало полум'я вибуху метаноповітряної суміші, внаслідок якого вугільний пил, що осів на поверхнях виробки, перейшов у зважений стан і стався його вибух.

Як повідомлялося, 28 шахтарів загинули через вибух, який стався на шахті "Суходольська-Східна" 29 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі