Над Землею висить пояс антиречовини, яку можна видобувати

Поділитися
© wdn.su
Антиречовина могла б служити ідеальним накопичувачем величезних обсягів енергії, які можна було б використовувати як на Землі, так і для далеких космічних польотів на швидкості, близькій до швидкості світла.

Однак на сучасному технологічному рівні всі раціональні способи видобутку та напрацювання антиречовини дають мікроскопічні її кількості. Навіть якщо поставити за мету і заснувати всесвітні проекти, собівартість виробництва перекриє всі можливі вигоди, пишуть znaki.fm.

П'ятирічні спостереження наукового модуля Памела, встановленого на російському супутнику Ресурс-ДК1, підтвердили гіпотезу: навколо планети розкинувся пояс, в якому акумулюються у земній магнітосфері антипротони, що народжуються в ході зіткнень високоенергетичних космічних променів. Навіть на доступному нам рівні технологій їх можна збирати і використовувати.

Незважаючи на те, що рукопис, який підтверджує гіпотезу, опублікували буквально днями, вже з'явилися перші проекти антипротонних пасток. Конструкцію зі 100-метрових магнітних котушок, здатну на рік збирати кілька мікрограмів античастинок, можна побудувати за 100 млн дол - ціну не дуже дорогого комерційного супутника.

Для порівняння, щоб розігнати космічний апарат масою в одну тонну до достатньої для виходу за межі Сонячної системи швидкості у 100 км/с, знадобиться всього 100 нанограмів антипротонів - тобто, потрібний об'єм палива набереться у виявленому поясі менше ніж за тиждень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі