Комісія назвала 11 винних у вибуху шахти Ахметова. 5 з них - мертві

Поділитися
Комісія назвала 11 винних у вибуху шахти Ахметова. 5 з них - мертві © hanneorla / flickr.com
Згідно з рішенням урядової комісії, до групового нещасного випадку у СП «Шахтоуправління «Суходольське-Східне» ПАТ «Краснодонвугілля» призвели порушення Закону України «Про охорону праці», «Правил безпеки у вугільних шахтах», «Єдиних правил безпеки при підривних роботах», «Інструкції з користування струсним висадженням у вугільних шахтах України», посадових інструкцій співробітників.

Висновок експертної комісії сьогодні, 12 серпня 2011 року, опублікувала Державна служба промислової безпеки.

Правила безпеки порушили 5 осіб із числа загиблих у результаті вибуху.

Зокрема, це виконуючий обов'язки помічника начальника дільниці ПР-2, СП «Шахтоуправління «Суходольське-Східне» ПАТ «Краснодонвугілля», заступник механіка, майстер гірського дільниці ВТБ, майстер-підривник і заступник начальника ділянки.

До числа причетних до трагедії віднесено також начальника дільниці, начальника дільниці ВТБ, начальника зміни виробничої служби, головного інженера СП «Шахтоуправління «Суходольське-Східне», заступника директора з охорони праці СП «Шахтоуправління «Суходольське-Східне», директора СП «Шахтоуправління «Суходольське -Східне», головного енергетика і головного механіка ПАТ «Краснодонвугілля».

Їм інкримінується послаблення контролю роботи підлеглих

Враховуючи ступінь відповідальності кожного за допущені порушення вимог законодавства, урядова комісія вважає за необхідне звільнити від займаних посад у визначеному законом порядку шістьох працівників СП «Шахтоуправління «Суходольське-Східне» ПАТ «Краснодонвугілля».

Нагадаємо, на шахті «Суходольська-Східна» у Луганській області 29 липня 2011 стався вибух, у результаті якого загинули 28 осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі