Утримування під вартою скоро стане винятковим запобіжним заходом

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Згідно з положеннями проекту нового Кримінально-процесуального кодексу України тримання під вартою визначається як винятковий запобіжний захід.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише доктор юридичних наук, екс-міністр юстиції Микола Оніщук.

«Тримання під вартою визначається як винятковий запобіжний захід. Більше того, проектом визначаються випадки, коли застосування такого заходу категорично забороняється. Це гарантуватиме захист прав та свобод осіб, стосовно яких розпочато кримінальне провадження, зменшать кількість тих, хто утримується під вартою під час досудового і судового слідства. Також новим проектом обмежено строк тримання під вартою: шість місяців для злочинів невеликої або середньої тяжкості і дванадцять місяців - для тяжких і особливо тяжких злочинів, встановлено судовий контроль за дотриманням прав осіб, які перебувають або перебували під вартою в особі слідчого судді», - зазначив М.Оніщук.

Нагадаємо, проект нового Кримінально-процесуального кодексу України планується внести не розгляд до Верховної Ради цього року. Зараз проект готують до передачі на експертизу Європейській комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія).

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Миколи Оніщука «Проект нового КПК України - рух у правильному напрямку».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі