Юрист має намір змусити Януковича виконувати передвиборчі обіцянки у Верховному суді

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Херсонський юрист Дмитро Ільченко, який судиться з президентом Віктором Януковичем через невиконання ним передвиборчих обіцянок, подав апеляцію до Верховного суду України.

Як повідомив агентству УНІАН сам Д. Ільченко, він 11 серпня подав у ЗСУ апеляцію на рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), який відмовився визнати протиправною бездіяльність президента В. Януковича, що проявилася у невиконанні його передвиборних обіцянок.

Незважаючи на те, що в рішенні ВАСУ було зазначено, що воно остаточне і не підлягає оскарженню, Д. Ільченко таки подав апеляцію до ВСУ.

В апеляції Д. Ільченко просить ВСУ прийняти апеляційну скаргу до розгляду, а також скасувати рішення Вищого адміністративного суду України від 21.07.2011 року і винести нове, яким його позов задовольнити.

Зокрема, у позові Д. Ільченко просить суд визнати протиправною бездіяльність В. Януковича в зв'язку з тим, що досі не введені податкові канікули для малого бізнесу терміном на п'ять років, не відбулося зниження ПДВ до 17% і не здійснено перехід на контрактну службу в армії.

Інформація про те, чи прийняв ВСУ дану апеляцію до розгляду, поки відсутня.

Нагадаємо, що 27 липня ВАСУ відмовився визнати протиправною бездіяльність В. Януковича у зв'язку з невиконанням ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави в 2010 році.

Д. Ільченко вказав у позові, що у своїй передвиборчій програмі В. Янукович обіцяв у разі обрання його президентом здійснити низку дій, але слова не дотримав, унаслідок чого порушив права позивача як виборця і завдав йому значних втрат.

Розглянувши скаргу, ВАСУ відмовився визнати протиправною бездіяльність президента, зазначивши, що передвиборча програма кандидата на пост президента України - це засіб агітації, яка не є законодавчим актом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі