АМКУ зібрався «вилікувати» фармацевтичну галузь України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Антимонопольний комітет України (АМКУ) ретельно дослідить фармацевтичний ринок України, виявить «хвороби», поставить «діагноз» та розпочне «лікування», заявив голова АМКУ Василь Цушко.

Про це заявив голова АМКУ Василь Цушко під час наради з представниками фармацевтичної галузі з питання дотримання конкуренційного законодавства.

«Дослідження покликане забезпечити належне функціонування фармацевтичного ринку у розрізі конкуренційного законодавства. Для цього необхідно об'єднати зусилля. Результати цієї роботи мають відобразитися у чесних правилах поведінки, за якими працюватиме вся фармацевтична галузь країни», - зазначив В.Цушко.

Участь у заході взяли представники Міністерства охорони здоров'я, Державної служби лікарських препаратів України, фармацевтичних компаній та професійних об'єднань.

Підставою для проведення антимонопольних перевірок діяльності учасників фармацевтичного ринку стало значне перевищення цін на окремі лікарські засоби в Україні над цінами реалізації в країнах їх виробництва (наприклад, ситуація з оболонковими контрацептивами та дитячими підгузками іноземного виробництва, ціни на які в Україні у декілька разів вищі за ціни в країнах-виробниках).

За результатами наради з метою врегулювання цінової ситуації на ринку прийнято рішення створити робочу групу. До її складу увійдуть фахівці з Комітету, представники аптечних асоціацій, виробники та дистриб'ютори лікарських засобів.

Комітет очікує на підтримку у розв'язанні проблемних питань у галузі з боку Міністерства охорони здоров'я, Міністерства внутрішніх справ, Державної податкової служби, Державної митної служби України тощо.

Разом з цим, Комітет звернув увагу учасників ринку на обов'язковість дотримання норм конкуренційного законодавства, що забороняють зловживання монопольним становищем та вчинення антиконкурентних дій (за такі порушення передбачені штрафи до 10 % річної виручки).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі