Кемерон констатував моральну деградацію британців

Поділитися
© nashikurorty.ru
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у програмній промові 15 серпня заявив, що основною причиною безладів у країні є моральна деградація британського суспільства.

На думку Д. Кемерона, уряд має відповідати погромникам не тільки посиленням заходів безпеки, але і реформами в соціальній сфері. "Нам дуже довго не вистачало волі, щоб дохідливо пояснити людям, що добре, а що погано", - констатував міністр. Ознаками "морального занепаду" Кемерон назвав такі риси британської молоді, як "безвідповідальність, егоїзм, прагнення вести себе так, як тобі завгодно не зважаючи на інших".

"Діти без батьків. Школи без дисципліни. Нагороди без заслуг і злочини без покарання. Права без обов'язків. Безконтрольні спільноти людей", - перерахував Кемерон слабкі місця британського суспільства. При цьому, за словами прем'єра, у нього є сили, щоб "взятися і вирішити" ці проблеми. Кемерон заявив, що, з одного боку, британська влада має посилити покарання за участь у вуличних бандах, а з іншого - має бути проведена робота в освітніх установах і соціальних організаціях. За словами Кемерона, підлітки повинні відчувати і усвідомлювати, що роблячи людям добро, вони забезпечують хороше ставлення до себе.

Уряд Кемерона, так само як і вищі поліцейські чини країни, різко були розкритиковані ЗМІ та громадськими діячами за підсумками погромів, які сталися в найбільших британських містах починаючи з 6 серпня 2011 року. До 14 серпня число затриманих за участь у погромах в Лондоні перевищила 1400 осіб, більшості з них були пред'явлені звинувачення. Під час самих заворушень поліцейські поводилися пасивно, практично не застосовуючи до погромників спецзасобів і не затримуючи їх на гарячому.

Формально спровоковані загибеллю кольорового мешканця лондонського району Тоттенхем у перестрілці з поліцією, заворушення вилилися в масове мародерство, грабунки, підпали магазинів і автомобілів. В основному в погромах брали участь жителі бідних районів, але нарівні з ними грабувати стала і забезпечена молодь з хороших сімей. Зокрема, за участь у заворушеннях поліція заарештувала представницю британської олімпійської делегації-2012 спортсменку та співачку Челсі Айвз.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі