Соколовський: Якщо суд хоче загнати мене в домовину - це його справа

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-уповноважений президента з міжнародних питань енергобезпеки Богдан Соколовський не може з'явитися в суд у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко через серйозну хворобу, а рішення доставити його на засідання примусово вважає тиском.

Про це він сказав газеті «Дело».

«Нехай везуть мене з лікарні, я їм привезу заодно довідку. Тоді це буде ще більший скандал», - заявив Б. Соколовський, коментуючи рішення суду примусово доставити його до Печерського суду.

За його словами, він зараз перебуває на лікуванні в заміській клініці в 200 км від Києва, у нього немає доступу до Інтернету і він не знає останніх новин про суд над Ю. Тимошенко.

Про те, що суд планує примусово доставити його на завтрашнє засідання, він дізнався від кореспондента видання.

«До 10-го серпня я був у Києві, мене викликали телеграмами в день засідання. Тобто телеграма приходила, припустимо, в 3 години дня, а суд був призначений, наприклад, на 10 ранку. Ну хіба так робиться? І чому телеграми, що, у суду так багато грошей? Може, поштою дешевше - за кілька днів наперед?»- поскаржився Б. Соколовський.

За його словами, рішення в примусовому порядку доставити його в зал суду він буде вважати тиском. «Я дуже серйозно хворий, я вже півтора року хворію. Якщо суд бере на себе таку місію серйозно - загнати мене в труну - то це його, звісно, ​​справа», - сказав він.

Як заявив екс-уповноважений президента Віктора Ющенка, «у мене взагалі порушений кровообіг і дуже серйозно, на тлі хвороби спини, вже давньої, багаторічної, і з 10 серпня я перебуваю в лікарні».

Свідок пояснив, що раніше двічі приходив до суду. «У перший раз, здається, це було 6-е число, посидів там години дві, може, навіть три. Ніхто мене не викликав. Я поговорив з секретарем суду - я не можу стояти, а там навіть сісти ніде, навіть нормально стати. Потім вдруге я прийшов і написав заяву ... », - пояснив
Б. Соколовський.

Як повідомлялося, сьогодні Печерський райсуд прийняв рішення примусово доставити Б. Соколовського в суд у вівторок на 09.30.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі