Зустріч Меркель і Саркозі не заспокоїла ринки

Поділитися
© weirdasia.ru
Політичні рішення на майбутнє замість фінансових заходів сьогодні - так охарактеризували спостерігачі підсумок зустрічі у вівторок, 16 серпня, лідерів Франції та Німеччини Ніколя Саркозі та Ангели Меркель.

Програма виходу з боргової кризи в єврозоні, що її вони виголосили, містить пункт про створення економічного уряду й прихильність збалансованості державних фінансів.

«Наші пропозиції ставлять за мету відновити довіру ринків завдяки нашим діям, - сказала А. Меркель. - І визнаємо, що безперервна й глибинна робота дозволять повернути цю довіру».

На думку аналітиків, ніякого рішення не прийнято щодо такого очікуваного з боку інвесторів випуску облігацій єврозони. Це зрозуміло: Берлін проти того, щоб платити чужі борги. Тим часом лідери запропонували ввести податок на фінансові операції.

«Їм не вдалося зрозуміти, що насправді проблеми, які відбуваються сьогодні в єврозоні, не стосуються бюджетної політики, - вважає експерт із Брюсселя Пітер Клеппе, - джерело проблем - кредитно-грошова політика, тому що дуже складно здійснювати єдину валютну політику в усій єврозоні. Тоді як ВВП Німеччини зростав досить повільно, в Іспанії та Ірландії це відбувалося швидкими темпами, тому для цих двох країн було дуже невигідно зберігати низькі процентні ставки».

Пропозиції лідерів двох провідних економік єврозони не заспокоїли діловий світ: за підсумками торгів, євро по відношенню до долара втратив 0,31%, американський фондовий ринок закрився з помірним зниженням. Як пише європейська преса, «події на ринку продовжують випереджати політиків Євросоюзу, що не дозволяє останнім взяти під контроль кризу в зоні євро».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі