У 2013 році дані про земельні ділянки викладуть в Інтернеті

Поділитися
© Тарас Черноморенко
З 1 січня 2013 року на сайті Держземагентства оприлюднять відомості про земельний кадастр в онлайн-режимі. Про це заявив голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.

«Вже з 1 січня 2013 року всі відомості Державного земельного кадастру, крім секретної інформації та персональних даних землевласників та землекористувачів, підлягають опублікуванню в он-лайн режимі на офіційному сайті Держземагентства. Пошук, перегляд, копіювання та роздрукування цих відомостей здійснюється на основі поширених веб-оглядачів без будь-яких обмежень. Безкоштовно можна переглянути такі відомості, як кадастрові номери земельних ділянок, межі, цільове призначення, форма власності, обмеження у використанні, дані кількісного та якісного обліку земель», - повідомив С. Тимченко.

Для банків та землевпорядних організацій планують надавати більш широку інформацію платно.

«Платною буде більш поглиблена інформація, необхідна для використання банками, нотаріатом, землевпорядними організаціями. Це відомості про нормативну грошову оцінку, земельні угіддя, частини ділянки, на які поширюється дія сервітуту або договору суборенди, координати поворотних точок меж об'єктів кадастру, бонітування ґрунтів, надра тощо», - сказав С. Тимченко.

На думку С. Тимченка, нововведення виключить необхідність звертатися до земельних органів за довідками.

«Завдяки єдиній автоматизованій системі людині при оформленні угод уже не доведеться звертатися в органи земельної сфери для отримання витягів та інших довідок. Нотаріус сам зможе зайти в базу даних і завантажити всі необхідні документи», - пояснив С. Тимченко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі