Мельниченко вимагає порушити нову справу проти Кучми та Ющенка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-майор Микола Мельниченко вимагає порушити кримінальну справу проти екс-президентів Леоніда Кучми й Віктора Ющенка.

Про це сказано в заяві М. Мельниченка, що передано до Генпрокуратури.

Ідеться про запис екс-майора нібито бесіди президента Леоніда Кучми з головою Нацбанку Віктором Ющенком 25 серпня 1999 року, напередодні чергових президентських виборів.

Згідно із записами на «плівках Мельниченка», в цій розмові Л. Кучма умовляв В. Ющенко піти на емісію грошей і випустити в обіг мільярд гривень, без яких, мовляв, Кучмі неможливо буде перемогти на виборах.

В. Ющенко нібито не хотів йти на це, розуміючи наслідки інфляції, але Л. Кучма його вмовив, пообіцявши пост прем'єр-міністра. У підсумку В. Ющенко погодився та випустив у обіг 2 млрд грн.

Це, на думку М. Мельниченка, злочин, тому що народ зубожів через зростання цін. У зв'язку з цим Мельниченко просить порушити проти Л. Кучми й В. Ющенка справу. При цьому він додає до заяви диск з відповідним записом зі своїх «плівок».

Н. Мельниченко зазначив, що тепер очікує, що ГПУ призначить перевірку силами КРУ: чи була емісія, якого розміру, який збиток. І потім прийме рішення про порушення справи або відмову.

Адвокат Лесі Гонгадзе в «справі Пукача» Андрій Федур, уважає, що ГПУ навряд чи порушить справу за заявою Мельниченка.

«Суд ніколи не визнає «плівки М. Мельниченка» доказами, тому звинувачення, засновані, як і вищезгадане, на цих записах, не будуть доведені», - вважає Федур. "Те саме, до речі, стосується й інших справ, де фігурують ці «плівки». Особливо, якщо Конституційний суд прийме позитивне рішення за поданням СБУ про те, щоб будь-які подібні записи, зроблені не уповноваженими на те особами, не вважати законними», - сказав він.

Адвокат Кучми Віктор Петруненко сказав, що будь-яка людина може звернутися з заявою до генпрокурора.

Однак він підкреслив, що згадана заява Мельниченка за своєю природою абсурдна і стоїть «за межами права». Тому він як юрист не вважає можливим її коментувати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі