Справу щодо Індила розглянуть заново - з новими суддями

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Справу загиблого півтора роки тому в Шевченківському РУВС столиці студента Ігоря Індила розглянуть спочатку. Про це після вчорашнього засідання суду повідомив адвокат сім'ї загиблого Олександр Заруцький.

«Згідно з рішенням Апеляційного суду, буде нове судове слухання. Воно буде в тому ж суді (Деснянському), але з іншим складом суддів. Нове слухання проведуть за два місяці. Правда, боюся, що почалися «гойдалки» - це коли справа кочує з однієї інстанції в іншу. І це подовжить наш шлях до Європейського суду з прав людини», - повідомив газеті «Сегодня» О. Заруцький.

Адвокат сподівається, що новий суд відправить справу на дорозслідування.

Як відомо, 13 квітня 2011 суд передав справу Індила на повторне розслідування. Прокуратура подала на апеляцію проти дорозслідування. На лаві підсудних - двоє екс-співробітників Шевченківського РУВС Сергій Коваленко (черговий) і Сергій Приходько (дільничний).

Нагадаємо: 26 травня 2010 року стало відомо, що дільничний міліціонер забрав з гуртожитку на вул, Глібова, 5 м. Києва студента І. Індила до відділення міліції Шевченківського району столиці, а вранці батьків попросили забрати тіло сина з моргу.

28 травня прокуратура Шевченківського району м. Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, де загинув І. Індило. Пізніше справу передано до прокуратури м. Києва. У жовтні в прокуратурі м. Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості та перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі