Світовий конгрес українців вирішив зібратися в Могилянці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Києві 21-23 серпня відбудеться річне зібрання Світового конгресу українців (СКУ). Місцем проведення зборів СКУ обрав Національний університет «Києво-Могилянська академія» з метою висловити свою солідарність із ВНЗ у боротьбі зі згортанням демократичних основ у освіті, щоб запобігти «радянізації цієї вищої школи в Україні».

Передбачається, що в теперішньому зібранні візьмуть участь близько 130 делегатів і гостей з 26 країн світу. Під час триденної зустрічі представники світового українства прозвітують про виконану протягом минулого року роботи та окреслять плани роботи на наступний рік.

У ході зборів розглянуть ряд статутних питань і представлені звіти членів Екзекутивного комітету, голів рад і комісій СКУ, представників українських крайових центральних представництв та крайових організацій СКУ.

ВКУ також виокремив кілька важливих для української спільноти тем, які буде обговорено під час трьох круглих столів: 22 серпня - «Проблеми дотримання та захисту людських прав і свобод українців» та «Шляхи зміцнення співробітництва та координація діяльності складових організацій СКУ», 23 серпня - «Державна програма співпраці з українцями за кордоном на період до 2015 року та можливості отримання фінансової допомоги від неурядових організацій».

В межах зборів 20 серпня відбудеться конференція Комісії людських і громадянських прав СКУ, а 21 серпня - Української світової кооперативної ради СКУ.

З 22 до 30 серпня в Київському міському будинку вчителя відбудеться Форум української молоді діаспори «Київ - 2011», співорганізатор якого - молодіжна комісія СКУ - Конференція українських молодіжних організацій.

Як повідомлено, раніше Світовий конгрес українців планував організувати збори в палаці "Україна", проте влада саме в цей час вирішила затіяти там ремонт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі