Україна та Польща попередньо домовились про безвізовий режим для вболівальників

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна й Польща попередньо домовились про пільговий візовий режим для футбольних уболівальників.

Польській стороні запропоновано для подальшої лібералізації візового режиму для громадян України розглянути питання скасування консульських зборів за оформлення довгострокових (національних) віз і передано на розгляд проект відповідної двосторонньої угоди.

З боку Польщі задекларовано цілковиту підтримка на політичному рівні зусиль України, спрямованих на подальше спрощення візового режиму з ЄС, і зазначено, що здійснену в Україні роботу в частині виконання відповідного Плану дій Євросоюз оцінює позитивно.

Представники МЗС Польщі зазначили, що готові надати українській стороні будь-яку консультативну та технічну допомогу із виконання заходів, передбачених Планом дій.

Також, в ході консультацій обговорено питання про організацію пропуску через українсько-польський державний кордон учасників фінальної частини Євро-2012 й уведення загальних консульських пунктів для надання допомоги громадянам.

Зокрема, польська сторона, поінформувала про заплановане спрощення порядку видачі віз для в'їзду українських уболівальників у РП - таким особам оформлятимуть візи на підставі квитків на футбольні матчі. Термін дії віз визначатиметься залежно від типу квитків (за кількістю матчів).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі