Тимошенко не довіряє провладним лікарям, побоюючись розголосу даних про стан свого здоров'я

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яку влада тримає у Лук'янівській в'язниці вже два тижні, не має наміру проходити медичне обстеження у провладних лікарів через ризик розголосу діагнозу. Про це вона заявила в суботу, 20 серпня, під час зустрічі з представниками уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової.

Як повідомляє прес-служба омбудсмана України, на зустрічі Ю. Тимошенко заявила, що їй потрібен аналіз крові, який дасть можливість встановити причину погіршення здоров'я.

На зустрічі з представниками обмудсмена, яка тривала в камері СІЗО майже 40 хвилин, Ю. Тимошенко наполягала на тому, щоб її обстежили особистий лікар і медсестра, незалежно від того, де це буде відбуватися - в залі суду чи в слідчому ізоляторі.

«Уповноважений з прав людини вважає, що, відповідно до закону про захист персональних даних, Юлія Тимошенко, як і кожен громадянин України, має право на нерозголошення інформації про стан свого здоров'я. Крім того, під час зустрічі з представниками омбудсмана, екс-прем'єр заявила, що не збирається використовувати результати медичного обстеження як аргумент для зміни запобіжного заходу, а застосує виключно для своєчасного і кваліфікованого лікування», - йдеться в повідомленні прес-служби обмудсмена.

«Будь-яка особа ув'язнена позбавлена свободи, проте не позбавлена інших людських прав, у тому числі права на зустріч з лікарем, якому довіряє», - констатувала Карпачова.

За інформацією прес-служби, сьогодні комісія Міністерства охорони здоров'я України повторно відвідала Київський слідчий ізолятор з метою з'ясування обставин, пов'язаних з погіршенням самопочуття Ю. Тимошенко. Однак вона відмовилася від медичного обстеження фахівцями МОЗ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі