Військовослужбовці ЧФ РФ утримують українських студентів на маяку

Поділитися
© seanews.com.tr
Вісьмох активістів громадської організації «Студентське братство» утримуюють військовослужбовці Чорноморського флоту РФ на маяку «Сарич».

Про це повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.

За його інформацією, близько 20 активістів «Студентського братства» розпочало акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби щодо повернення Україною кримських маяків.

«Коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу «Сарича», російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку й продовжують утримувати», - сказав спікер організації.

Він зазначив, що «активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ перебувають незаконно».

«Ми говоритимемо тільки з українською стороною й сподіваємося, що тепер, коли міліцію не пускали на територію маяка, тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди», - сказав він.

За його словами, активісти демонтували на воротах маяка «Сарич» табличку з назвою контрольного пункту російських морських піхотинців.

Також вони «почали демонтаж колючого дроту, якою російські військовослужбовці незаконно обплутали український маяк».

С. Сірий також заявив, що активісти мають намір почати спорудження наметового містечка для продовження акції зі звільнення українських маяків до Дня Незалежності.

2 серпня Господарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу «Держгідрографії» кримських маяків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі