Посольство Лівії в Україні вивісило прапор опозиції

Поділитися
© Getty Images
Посольство Лівії в Україні в понеділок вивісило біля свого будинку червоно-чорно-зелений прапор, який використовують прихильники опозиційної Національної перехідної ради.

Як розповів працівник посольства, о 16:00 за місцевим часом біля воріт, через які в двір лівійського диппредставництва заїжджають автомобілі, був вивішений опозиційний триколор.

Як повідомляли зарубіжні ЗМІ, лівійські посольства в кількох країнах у понеділок змінили зелений стяг Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії на триколірний прапор, який використовує опозиція.

Співробітники лівійського посольства в Сирії в комюніке посольства оголосили, що відтепер захищатимуть інтереси не Муамара Каддафі, а опозиційної Національної перехідної ради. Про перехід на сторону опозиції оголосило в понеділок лівійське посольство в Алжирі. В Анкарі, за повідомленнями турецьких ЗМІ, прихильники опозиції зняли з будівлі посольства Лівії прапор Джамагирії, поставивши червоно-чорно-зелене полотнище. Як повідомила газета "Гардіан", в Сараєво група лівійців увірвалася в будівлю дипмісії і також підняла над ним повстанський прапор. Поліція, що оточила будівлю посольства намагається встановити контакт з людьми, що захопили його

Тим часом посольство Лівії в Москві не поспішає визнавати перемогу опозиції в Тріполі. "Посольство працює в звичайному режимі, жодних вказівок ми не отримували", - заявили "Інтерфаксу" в дипмісії.

Прапор Лівії являє собою прямокутне полотнище зеленого кольору. Це єдиний у світі одноколірний державний прапор без будь-яких додаткових деталей, малюнків, написів.

Прапором незалежної королівства Лівії був червоно-чорно-зелений прапор з білим півмісяцем і зіркою посередині, але після революції 1969 року він був змінений на червоно-біло-чорний.

У 1971 році Лівія приєдналася до Федерації Арабських Республік, яка використовувала прапор із зображеними в центрі яструбом. Коли Лівія вийшла зі складу федерації в 1977 році, був прийнятий сучасний, чисто зелений прапор. Зелений колір символізує іслам, державну релігію країни, а також "зелену революцію" Муамара Каддафі.

За останніми повідомленнями, троє синів лівійського лідера Муаммара Каддафі знаходяться в руках повстанців, про що міжарабському телеканалу "Аль-Арабія" заявило джерело в опозиційній лівійській Національній перехідній раді. Керівники повстанців заявляють, що захоплені сини М. Каддафі знаходяться в безпеці і з ними добре поводяться.

Повідомляється також, що гвардія, відповідальна за охорону лівійського лідера, добровільно здалася революціонерам. Очевидці стверджують, що повстанці увірвалися до столиці в неділю увечері і почали стрімко захоплювати місто, не зустрічаючи ніякого опору.

21 серпня повстанці почали операцію із захоплення столиці Лівії Тріполі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі