Через «Євреїв проти Гурвіца» в Одесі заборонили покладання квітів до пам'ятника Шевченку

Поділитися
Суддя Окружного адміністративного суду Одеської області Ольга Тарасишина в повному обсязі задовольнила позов виконкому Одеської міськради про заборону мирних зібрань опозиційних політичних сил, запланованих на День Незалежності, зокрема церемонії покладання квітів до підніжжя пам'ятника Тараса Шевченка та проведення мітингу на підтримку демократії й законності в країні.

Як заявив заступник голови міської організації ВО «Батьківщина» Володимир УСОВ, «таким чином одеситів позбавили їх конституційного права на мирні зібрання».

За його словами, «влада в черговий раз постаралися перетворити суд на фарс: до заявок партій «Батьківщина», НРУ, ПРП, «Свобода» на проведення мирних зборів у День Незалежності суд долучив заяви таких організацій, як «Євреї проти Гурвіца», «Євреї за Ісуса» і їм подібні, які або не зареєстровано, або про діяльність яких ніхто не знає. Однак це не завадило суду при розгляді позову послатися на те, що між організаціями, що відзначають День Незалежності, може відбутися конфлікт, який здатний нанести шкоду громадянам».

«Примітно, що при цьому суд не визнав відповідачами за позовом представників партій «Батьківщина» й "Реформи і порядок», хоча наші прізвища вказані в заявках на проведення мирних зборах 24 серпня», - зазначив В. Усов.

Раніше DT.UA повідомляло про те, що організація "Євреї проти Гурвіца" хотіла здійснити у Львові 22 червня антифашистський мітинг, що розцінено правоохоронними органами, як планування чергової провокації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі