Телеканали збираються судитися за те, що їх ефірний час віддали родичам членів Нацради

Поділитися
© Robby Mueller, flickr.com
Незалежна асоціація телерадіомовників України закликає всі 68 регіональних телерадіокомпаній, які не отримали ефірних частот, судитися з Нацрадою з телебачення і радіомовлення через позбавлення їх ліцензії.

«Асоціація готова надавати кваліфіковану правову допомогу кожній організації, яка буде готова захищати свої права в судовому порядку. Ми вважаємо, що такі компанії повинні реалізувати своє право на захист у суді. Ми розуміємо, що скасування всього конкурсу неможливе, немає такого юридичного механізму. Але його можна скасувати по окремих областях, містах, за позовами учасників конкурсу», - заявила виконавчий директор асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова.

У результаті рішень, схвалених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, свою роботу не зможуть продовжити 68 регіональних та місцевих телекомпаній, які 15-20 років працюють для українських глядачів, йдеться у заяві, яку асоціація телерадіомовників направила президенту, головам фракцій та народним депутатам «Верховної Ради».

У зверненні до президента і депутатів асоціація звернула увагу на те, що частоти отримав супутниковий канал UBR, який донедавна належить чоловікові заступника голови Нацради Оксани Головатенко.

У зверненні до В. Януковича вказані вимоги телерадіомовників, серед яких вони просять скликати з цього приводу Раду національної безпеки і оборони України.

«У переддень 20-річчя Незалежності України залишається без незалежного регіонального телебачення», - заявила К. Мясникова.

За її словами, в середньому кожна з 68 компаній, які були позбавлені ліцензій, пропрацювала на ринку 8 років, у кожній структурі працює близько 45 осіб.

«Тобто мова йде про тисячі людей, журналістів. Мова йде про роки інвестицій, у тому числі національних», - зазначає Є. Мясникова.

За даними асоціації, в деяких регіонах взагалі не залишилось жодного недержавного місцевого мовника.

«Якщо президент, Нацрада і парламент не підтримають вимоги асоціації, то можна буде говорити, що в Україні свідомо знищується регіональне мовлення», - резюмувала К. Мясникова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі