Влада заборонила опозиції проводити акції в День Незалежності

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київський окружний адміністративний суд заборонив різним опозиційним партіям і організаціям проводити свої акції в центрі Києва в День Незалежності.

Про рішення суду повідомив у вівторок журналістам депутат від партії "Батьківщина" Юрій Одарченко.

"Своїм рішенням суд заборонив опозиційним партіям збиратися на більшості площ у центрі Києва. Це рішення стосується Європейської площі, вулиці Грушевського, площі Слави, Михайлівській площі, Софійській площі, вулиці Банкової, Майдана Незалежності", - повідомив депутат.

При цьому Ю. Одарченко заявив: "Виходить, що сьогодні у нас в країні існують лише люди, які підтримують президента Януковича, і лише вони можуть відзначати свято Дня Незалежності, а всім опозиційним партіям, які підтримують більшість українців, заборонено проводити мітинги в центрі Києва".

Депутат додав, що єдиним місцем, де опозиції дозволили проводити акції, є парк біля пам'ятника Тарасу Шевченка, що знаходиться біля центрального корпусу Київського університету ім.Шевченка на вулиці Володимирській.

Рішення суду винесене за позовом Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Ю. Одарченко зазначив, що в рішенні суду йдеться про заборону на мирні зібрання, пікетування в День Незалежності.

Як повідомлялося, за даними КМДА, станом на 12:00 вівторка в мерію надійшло 23 заявки на проведення масових акцій у День Незалежності, 24 серпня, в центральній частині столиці.

За інформацією київської міліції, заявки на проведення акцій подали більше 30 політичних і громадських організацій, заявлено ​​участь у цих акціях більше 55 тис людей.

Зокрема, від партії «Наша України» надійшла заявка проведення акції за участю більше 5 тис осіб, від партії «Громадянська позиція» - 3 тис, від Європейської партії - 3 тис, від партії «Спільна справа» - 10 тис, від «Комітету опору диктатурі»- 10 тис, від Чорнобильської партії - 3 тис і від Союзу чорнобильців - 20 тис.

Нагадаємо, що партії, які увійшли до Комітету опору диктатурі, проведуть 24 серпня Народний марш, який стартує від пам'ятника Тарасу Шевченку і завершиться мітингом на Михайлівській площі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі