Аналіз крові Юлії Тимошенко засекретили від її лікарів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Чоловік екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Тимошенко стверджує, що за вказівкою «згори» брати аналізи у його дружини з метою обстежити організм дозволили тільки лікарям Міністерства охорони здоров'я України.

Про це О. Тимошенко заявив у інтерв'ю журналістам перед мітингом прихильників опозиції біля пам'ятника Тарасові Шевченку в Києві.

«Було з прокуратури й навіть згори вказівка в руки нікому не віддавати (аналізи), крім як у МОЗ, тобто навіть наші лікарі не можуть отримати її аналізи крові», - сказав О. Тимошенко.

За його словами, важко дати зрозуміле пояснення цій вимозі.

«Це суперечить усім правам, людським звичайним правам», - підкреслив О. Тимошенко.

Разом з тим, він підтвердив, що під час вчорашнього огляду медичної комісії, до складу якої увійшов особистий лікар екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, аналізи в Ю. Тимошенко не брали.

За словами чоловіка екс-прем'єра, він не хоче озвучувати свої версії того, що відбувається, хоча має їх, зокрема й найнегативніші.

«Мені незрозуміло, чому лікар, який оглядає її близько 10 років, не може взяти аналіз крові», - зазначив О. Тимошенко.

Він підкреслив, що це лікар, якому родина Тимошенко довіряє.

О. Тимошенко також зазначив, що в майбутньому сторона екс-прем'єра наполягатиме на тому, щоб її лікар зміг належним чином здійснити обстеження своєї пацієнтки. «Щоб ми могли взяти аналіз крові, щоб ми могли зрозуміти, що відбувається з нею й як її можна лікувати», - підкреслив він.

Нагадаємо, що вранці 18 серпня захист Ю. Тимошенко заявив про погіршення стану її здоров'я і попросив Печерський райсуд допустити до неї в СІЗО лікаря.

У свою чергу, прокурор попросив суд дати дозвіл на проведення медичного обстеження екс-прем'єр-міністра в СІЗО з боку фахівців Міністерства охорони здоров'я України.

23 серпня медична комісія, до складу якої увійшов особистий лікар екс-прем'єр-міністра України Ю. Тимошенко, в слідчому ізоляторі здійснив обстеження стану її здоров'я. Народний депутат Сергій Власенко заявив після цього, що обстеження здійснювали тільки візуально.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі