Лівійські повстанці перенесли свою столицю в Тріполі

Поділитися
© Reuters
Головний керівний орган лівійських повстанців - Національна перехідна рада (НПС) офіційно переїхала з Бенгазі в Тріполі. Про це заявив заступник голови виконкому ради Алі Тархуні.

«Я офіційно оголошую про початок роботи штаб-квартири НПС в Тріполі», - сказав він.

Між тим, у Тріполі, взятому днями повстанцями, зберігаються осередки опору прихильників Муамара Каддафі, чиє місцезнаходження і раніше невідомо.

Очолює раду лідер повстанців Мустафа Абдель Джаліль, який поки залишається в Бенгазі. Він прибуде в Тріполі після того, як ситуація в столиці нормалізується, пояснив Тархуні. За його словами, у Тріполі вже розпочали роботу члени ради, відповідальні за охорону здоров'я, транспорт, внутрішні справи, оборону та юстицію. У п'ятницю до столиці прибудуть ще шість членів НПС. Тархуні закликав прихильників Муамара Каддафі скласти зброю. «Ви не маєте боятися помсти, нова влада буде діяти строго згідно з законом», - підкреслив заступник голови виконкому НПС.

Тим часом Рада безпеки ООН оголосила про виділення Лівії 1,5 млрд дол з раніше заморожених у США рахунків уряду. Третина суми буде виділена Національній перехідній раді, третина піде на фінансування міжнародної гуманітарної допомоги, ще третина буде направлена ​​до спеціального фонду, на гроші якого отримується паливо і інші необхідні товари. Прийняття рішення про виділення коштів стало можливим після того, як Південна Африка в ході переговорів з США змінила свою позицію. У результаті відпала необхідність проводити голосування в Радбезі. Раніше Преторія виступала проти виділення коштів з побоювань, що це може бути розцінено як автоматичне визнання ООН Національної перехідної ради. Ні ПАР, ні Африканський союз досі не визнали НПС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі