У Google Maps з'явився голосовий пошук

Поділитися
Компанія Google додала функцію голосового пошуку до версії карт Google Maps для комп'ютерів.

Щоб скористатися голосовим пошуком, користувач має натиснути на кнопку з зображенням мікрофона в правій частині пошукового рядка Google Maps і вимовити вголос свій запит. Необхідно мати комп'ютер із вбудованим мікрофоном або зовнішній мікрофон.

Використовуючи голос, можна шукати ті чи інші об'єкти на картах або запитувати маршрути. Google вказує, що назви деяких міст набагато простіше вимовити вголос, ніж набирати їх на клавіатурі. Наприклад, слово Poughkeepsie (місто Покіпсі в штаті Нью-Йорк) містить 12 літер і 7 звуків.

Голосовий пошук також працює в додатках Google Street View для перегляду вуличних панорам і Google Earth. Поки розпізнаються тільки запити англійською мовою, а функція доступна лише на території США та лише в браузері Google Chrome.

Про запуск голосового пошуку на комп'ютерах Google оголосила в червні. Тоді компанія додала можливість вводити голосом запити до своєї пошукової системи. У мобільній ОС Android голосовий пошук з'явився 2008 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі