Wikileaks: Порошенко вмовив Лаврова надіслати в Україну посла

Поділитися
Екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко умовив свого російського колегу Сергія Лаврова надіслати нового посла до України, поки президентом був Віктор Ющенко. Про це йдеться в депеші посла США Джона Тефта, що оприлюднив Wikileaks.

«26 січня на зустрічі з міністром закордонних справ Порошенко розповів, як він домовився з російським міністром закордонних справ, як сприяти приїзду нового російського посла в Україну Михайла Зурабова», - йдеться в депеші.

Тефт зазначає, що П.Порошенко домігся згоди С.Лаврова на те, що М. Зурабов приїде до Київа й віддасть вірчі грамоти президентові Віктору Ющенку.

Проте Д. Тефт зазначає, що М. Зурабов не мав виконувати формально свої обов'язки до того моменту, поки Ющенка не змінить новий президент.

Також він наводить слова П. Порошенка про те, що Зурабов «безумовно» - креатура тодішнього прем'єра Володимира Путіна, й додав, що Зурабов справив хороше враження, зробивши першу свою заяву українською мовою.

«М. Зурабов представлятиме ряд сфер для співробітництва як частина двостороннього» перезавантаження», - наводить слова П. Порошенко Д. Тефт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі