«Беркут» затримав журналістів TVi за наближення до резиденції Януковича

Поділитися
Невідомі в камуфляжному одязі затримали знімальну групу телеканалу TVi в районі Дніпровсько-Тетерівського лісництва під Києвом під час виконання редакційного завдання.

Як повідомили в редакції TVi, знімальна група виїхала в цей район для підготовки сюжету про лісництво. Для цього журналісти на місці орендували гумовий човен, який не потребує жодних спеціальних дозволах, і попливли до лісництва. Однак незабаром до них підпливли люди в камуфляжній формі, взяли човен журналістів на буксир і стали відвозити в невідомому напрямку.

Згодом, як повідомили на каналі, підплив інший човен, уже з представниками міліції, й зараз "відбувається з'ясування ситуації".

Представники TVi звернулися до органів міліції та прокуратури з вимогою пояснити, на якій підставі журналістів затримали невідомі особи під час виконання своїх професійних обов'язків.

Станом на 13:40 журналісти перебувають у невідомому місці, на київському водосховищі в оточенні автоматників.

"Нам пояснили, що нас затримали, тому що в нас немає прав на гумовий човен. Разом з тим один сержант "Беркута" обмовився, що ми перетнули заборонену зону", - розповів один із затриманих Дмитро Гнап.

Він зазначив, що перед поїздкою журналісти перевірили, що на цій території немає заборонених зон, не живуть офіційні особи.

"Це територія відчужена "Будинком лісника", який є одним із власників земель "Міжгір'я'', - нагадав журналіст.

Територія Дніпровсько-Тетерівського лісництва офіційно вільна для відвідування, однак неофіційно є частиною резиденції Президента України Віктора Януковича.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі