Президент ПА ОБСЄ стурбований арештом Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент парламентської асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміу висловив стурбованість у зв'язку з арештом колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

«Разом з іншими представниками міжнародного співтовариства уважно стежу за цим судом, і хотів би підкреслити потребу в справедливих, прозорих та незалежних судових процесах, які б допомогли уникнути враження про політику вибіркового правосуддя», - цитує П. Ефтіміу прес-служба ПА ОБСЄ .

Він висловив сподівання, що розгляд у суді справи Ю. Тимошенко відбуватиметься прозоро і з дотриманням принципу верховенства права.

«Хоча звинувачення проти Тимошенко досить серйозні, не менш серйозними є й підозри про політичну мотивованість цього процесу. Я сподіваюся та очікую від влади, що в межах цього судового переслідування вона дотримуватиметься вищого рівня прозорості й поважатиме верховенство права. Ми з нетерпінням чекаємо можливості тісної співпраці для вирішення цих проблем та подальшого зміцнення демократичних структур в Україні», - підкреслив президент ПА ОБСЄ.

Нагадаємо, що 5 серпня суддя Родіон Кірєєв змінив Ю. Тимошенко запобіжний захід із підписки про невиїзд на арешт за клопотанням держобвинувачення.

Про політичну мотивованість цього рішення й свою стурбованість у зв'язку з цим заявили, зокрема, офіційні органи США, Канади, Франції, Іспанії, Росії, Німеччини, Польщі, Швеції, а також ОБСЄ, ПАРЄ, ЄНП, депутати Європарламенту та міжнародні правозахисні організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі