Міністр охорони здоров'я розповів про шість кроків, які викорінять корупцію в тендерах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Нове керівництво МОЗ зробило декілька кроків, які мають викорінити корупцію в тендерах із закупівлі медпрепаратів.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

«По-перше, торги відбудуться на початку року. По-друге, ухвалено систему реєстрації ціни, тобто тепер ми визначатимемо ціни на торгах на основі аналізу цін безпосередньо виробників ліків. По-третє, ми подали пропозицію, щоб закупівля ліків проходила за спеціальною процедурою, щоб контракти можна було укладати не річні, а довгострокові. Тільки довгострокові контракти дозволять нам значно оптимізувати ціни й уникнути перебоїв із закупівлею та постачанням препаратів. По-четверте, ми залучили до вирішення проблеми держзакупівель широке коло експертів, представників громадських організацій, що різко підвищує прозорість роботи і її якість. По-п’яте, ми склали науково обґрунтований план усіх конче потрібних пацієнтам різновидів ліків. Крім того, ми проводимо політику імпортозаміщення, шукаємо вітчизняні аналоги, ширше можемо маневрувати при закупівлях на ринку. Таким чином, систему держзакупівель радикально змінено, і це, безперечно, дасть результати», - пообіцяв міністр.

Нагадаємо, що в Україні до сьогоднішнього дня залишається напруженою ситуація із закупівлею деяких ліків через те, що при попередньому міністрі охорони здоров'я тендери не проводилися понад півроку.

Детальніше читайте в матеріалі Юрія Бутусова «Хвора тема» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі