«Барселона» обіграла «Порту» 2:0 і завоювала свій четвертий Суперкубок УЄФА (відео)

Відео
Поділитися
© uefa.com
Іспанська «Барселона» увечері в п'ятницю, 26 серпня, переграла португальський «Порту» з рахунком 2:0. Голи Ліонеля Мессі і Цеска Фабрегаса принесли «Барсі» четвертий в її історії Суперкубок УЄФА.

«Барселона» підійшла до гри з серйозними втратами в центрі оборони - Карлес Пуйоль і Жерар Піке через травми залишилися поза заявкою, тому місця в центрі оборони зайняли Хав'єр Маскерано і Ерік Абідаль. Крім того, Пеп Гвардіола залишив у запасі зоряних новачків Цеска Фабрегаса і Алексіса Санчеса. «Порту» через продаж Фалькао довелося довіритися новому центральному нападнику Клеберу, який щойно перейшов з «Марітіму». Хавбеку Стівену Дефуру, який в останній момент віддав перевагу португальському клуб московському «Локомотиву», місця в стартовому складі не знайшлося.


Тактика «Порту» на матчі виявилася простою - з самого початку включити високий пресинг і протриматися в такому ритмі максимально довго. Спочатку це працювало: перша можливість відзначитися випала Халку, якому довірили виконати «стандарт» майже з самого кордону штрафний. На жаль, для багатотисячної і вельми голосистої торсиди «Порту», ​​форвард зарядив вище воріт. А ось Жоау Моутінью, опинившись в ударній позиції, не схибив, і каталонців від гола врятував тільки відчайдушний кидок Віктора Вальдеса до дальньої штанги. Перша розвідка боєм залишилася за синьо-білими.

Утім, «Барса» прокинулася швидко - і ось уже Педро Родрігес, намагаючись перекинути Елтона, парашутом запустив м'яч на сітку воріт. У відповідь синьо-гранатові отримали ще пару нагадувань, що грають не з ким-небудь, а з командою, яка в минулому сезоні виграла чотири трофеї. Спочатку португальці організували найнебезпечніший простріл Халка, до якого не встиг Клебер, а потім Роланду після подачі з флангу не дістався до м'яча в повітрі.

«Порту» протримався перші півгодини, однак згодом у гравців швидко стали відмовляти ноги. «Барса» просто-таки поселилася в штрафному майданчику суперника, і на 39-й хвилині безтурботний пас Фреді Гуаріні став легкою здобиччю Мессі. Вискочивши один на один, аргентинець елегантно упорався з Елтоном і відкрив рахунок.

Пропущений гол вплинув на «драконів» як заспокійливе - немов зрозумівши свою долю, вони перестали проявляти активність, притихли навіть вболівальники. Втім, у перерві Вітору Перейру вдалося підняти бойовий дух своїх хлопців - і на початку другого тайму тільки рикошет від ноги Абідаля врятував «блауграна» після удару Моутінью. Трохи пізніше найпотужнішим пострілом здалеку відзначився Гуаріні - знову напоготові був Вальдес. Не нудьгував і Елтон: йому довелося вступати в гру після атаки, яку досить невиразним ударом завершив Давид Вілья.

У середині другого тайму гра притихла, і низка замін видимого ефекту не дала - максимум, що створювали суперники, це напівмоменти. Єдиний епізод, коли трибуни завелися всерйоз, припав на 80-ту хвилину, однак рефері Бьорн Куйперс не зреагував на падіння Халка в штрафному «Барси». Ну а після видалення захисника «Порту» Роланду на 85-й хвилині за другу жовту картку і після блискучої комбінації, яку розпочав Мессі, а завершив Фабрегас, все стало ясно - свого «Барса» не прогавить.

На підтвердження цього Гуаріні грубо зіграв проти Маскерано і теж був виставлений з поля, а на другій доданій хвилині лише чудова реакція Елтона не дозволила Андресу Інієсту зробити рахунок розгромним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі