У самопроголошеній Абхазії обрали президента

Поділитися
© carmelit.co.il
Олександр Анкваб став переможцем на президентських виборах у Республіці Абхазія, що відкололася від Грузії, набравши 54,86% голосів. Про це повідомив у суботу, 27 серпня, голова Центрвиборчкому Абхазії Бата Табагуа.

Рауль Хаджимба отримав 19,83% голосів, а третій учасник виборів Сергій Шамба - трохи більше 21%, повідомив глава ЦВК.

У виборах, за даними ЦВК республіки, взяло участь 71,92% виборців.

За повідомленнями з Сухумі, вибори пройшли, в цілому, спокійно. Аналітики кажуть, що великий відрив Анкваба від конкурентів дозволяє припустити, що переможені не оскаржуватимуть результатів.

Дострокові вибори були оголошені після того, як у травні цього року помер глава республіки Сергій Багапш.

Нелегітимні вибори

Президентські вибори в грузинській провінції Абхазія більшість країн світу вважають нелегітимними. Незалежність Абхазії, крім Росії, визнали лише Венесуела, Нікарагуа і карликова острівна держава Науру, розташована в Тихому океані. За деякими даними, Абхазію визнала також держава Вануату.

Територіальну цілісність Грузії підтримує і Україна.
МЗС Грузії в п'ятницю, 26 серпня, звернувся до міжнародного співтовариства із закликом засудити президентські вибори, що проходять в Абхазії. «МЗС Грузії закликає міжнародне співтовариство адекватно оцінити і жорстко засудити процес, що проходить сьогодні, і його підсумки», - заявила міністр закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе.
За її словами, російські окупаційні сили і маріонетковий режим на грузинській території, в одному з регіонів - Абхазії, здійснили черговий цинічний акт у вигляді проведення так званих виборів у надії узаконити етнічну чистку і присвоєння території чужої країни. Каландадзе також висловила думку, що особи, які перебувають в Абхазії у статусі міжнародних спостерігачів, «грубо порушують законодавство Грузії і знаходяться під впливом Москви».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі