Астрономи виявили в космосі діамантову планету

Поділитися
© magicwall.ru/collections/tag/blue/173/
Астрономи виявили незвичайну діамантову планету, що обертається навколо крихітної зірки в галактичному просторі.

Нова планета має значно більшу щільність, ніж інші відомі планети, і складається переважно з вуглецю. Через підвищену щільності планети вчені припускають, що вуглець може бути в кристалічній модифікації, отже більша частина загадкової планети може складатися з діамантів.

«Історія еволюції і дивовижна щільність планети дають підстави припускати, що вона складається з вуглецю, таким чином на орбіті нейтронної зірки знаходиться великий діамант», - сказав Меттью Бейлс з Технологічного університету Суінбурна в Мельбурні. Орбіта цієї зірки настільки мала, що могла б поміститися усередині Сонця.

Діамантова планета знаходиться на відстані в 4 тис. світлових років, або близько однієї восьмої відстані від Землі до центру Чумацького шляху. Ймовірно, планета представляє собою залишок великої зірки, зовнішні шари якої перейшли до так званого пульсару, навколо якого обертається виявлена ​​планета.

Згідно з дослідженнями, маса виявленої планети трохи більше маси Юпітера, але її щільність у 20 разів вища, повідомили Бейлс і його колеги в журналі Science.

У складі нової планети крім вуглецю може бути ще кисень. Через високу щільність у складі планети відсутні водень і гелій, що є основними складовими таких газових гігантів, як Юпітер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі