«Газ України» перед початком опалювального сезону взявся відключати боржників

Поділитися
"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", через заборгованість за спожитий з початку опалювального періоду 2010/2011 років природний газ відключила від газопостачання перші чотири підприємства комунальної теплоенергетики. Про це повідомила прес-служба компанії.

За її даними, від газопостачання відключено "Угольок" (Донецька обл.), борг якого з початку минулого опалювального сезону (з 1 жовтня 2010 року) перевищив 29 млн грн при рівні розрахунків 48%, "Северодонецктепло" (Луганська обл.) - 23 млн грн (37%), "Лора" (АРК) - 0,8 млн грн (26%), "Солонетеплоенерго" (Дніпропетровська обл.) - 0,5 млн грн (57%).

Про заходи щодо відключення підприємств ТКЕ-боржників були попереджені місцеві органи влади.

У "Газ України" заявили, що неодноразово звертались до керівництва місцевих органів влади і теплопостачальних підприємств з проханням прискорити сплату всієї заборгованості за природний газ, спожитий з початку опалювального періоду 2010/2011 років.

При цьому, згідно з вимогами, викладеними в урядовому дорученні до протоколу наради у першого віце-прем'єра Андрія Клюєва від 13 липня 2011 року, заборгованість за спожитий у поточному році природний газ має бути погашено підприємствами ТКЕ до початку нового опалювального періоду.

"Газ України" звертає увагу керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ на те, що у разі наявності у тепловиробників заборгованості за спожитий з жовтня 2010 року природний газ і неповних розрахунків за нього, у компанії не буде законних підстав для постачання підприємствам-боржникам газу у новому опалювальному періоді", - підкреслюється у повідомленні.

За даними "Газу України", станом на 26 серпня 2011 року, заборгованість підприємств ТКЕ перед компанією за природний газ, спожитий з початку опалювального періоду 2010-2011року, становить 4,170 млрд грн (без ПАТ "Київенерго"). Рівень розрахунків тепловиків становить 71%.

"Газ України", дочірня компанія "Нафтогазу України", торгує природним газом із ресурсів державного холдингу.

Нагадаємо, у червні (НАК) «Нафтогаз України» вів переговори з «Укргазбанком» про відкриття кредитної лінії на 1 млрд грн. У ЗМІ писали про те, що держхолдинг має намір відкрити в «Укргазбанку» кредитну лінію з метою закупівлі природного газу в рамках підготовки до опалювального сезону 2011/2012 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі