Греція добилася від «Газпрому» зниження ціни на газ

Поділитися
© onedivision.ru

«Газпром» і DEPA скорегували контрактні обсяги і ціни відповідно до розвитку ситуації на грецькому ринку й аналогічних домовленостей інших європейських імпортерів з Газпромом», - сказав в інтерв'ю Reuters директор DEPA із закупівель газу Леонідас Драгатакіс.

Менеджер DEPA не назвав нові обсяги і ціни в рамках довгострокової угоди з «Газпромом». За його словами, нові цінові умови є «задовільними».

Нагадаємо, що в серпні 2011 року газовий підрозділ німецького концерну E. On - E. On Ruhrgas - розпочав арбітражний процес з метою вирішення спору з «Газпромом» щодо контрактної ціни на газ. Німецька компанія хоче скоректувати контрактні ціни до рівнів, що відбивають спотові ціни на газ у Європі.

«Газпром» в довгострокових контрактах з європейськими партнерами прив'язує ціни до вартості нафти і домовляється про мінімальний обсяг закупівель. Через зростання цін на нафту європейські клієнти «Газпрому» щорічно втрачають мільярди доларів, оскільки збувають газ споживачам за нижчими цінами, ніж закупівельні.

Постачання російського газу до Греції почалися в 1996 році на основі контракту, укладеного ще у 1988 році, що і передбачає поставки до 3 млрд куб. м природного газу в рік терміном до 2016 року включно. У 2010 році «Газпром» поставив у Грецію більше 2,1 млрд куб. м газу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі